Medvehagymás töltött tojás

2014-06-05
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Tegnapról maradt 3 db keményre főzött tojás, s abból elkészíthettem ha nem is egy meleg, de legalább hideg ételt, ami finom is lett.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db tojás (főtt)
  • 4 db medvehagyma
  • 2 evőkanál majonéz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 db ringli
  • 0.5 db paradicsom
  • 0.5 db retek
  • 1 db újhagyma
  • 1 szál petrezselyem

1. Lépés

A tojásokat hosszában kettévágom, a sárgáját kiveszem.

2. Lépés

Egy tányérban villával összetöröm a sárgáját, sózom, borsozom, adok hozzá majonézt.

3. Lépés

A medvehagyma egy részét aprítom, a töltelékhez adom, összekeverem. A paradicsomot és a retket szeletelem.

4. Lépés

Egy tányérra teszek medvehagyma-leveleket, ráhelyezem a tojásokat, megtöltöm.

5. Lépés

Csepegtetek rá chiliszószt, a középső tojásra teszek egy ringlit. Rakok körbe paradicsom- és retekszeleteket, valamint újhagymát. Díszítem medvehagymával és petrezselyemmel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 784 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás

  • Tojás tejmártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    421 kcal
  • Zsír

    26,5 g
  • Koleszterin

    519 mg
  • Szénhidrát

    23,7 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    23 g