Mediterrán saláta bruschettával és virslivel
2017-04-11- Típus: Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 7 perc
- Főzési/Sütési idő: 3 perc
- Elkészítés: 10 perc
A hűtőben volt egy szép fodros saláta, paradicsom, sajtok, olajbogyók. Kézenfekvő volt, hogy ebből egy gyors saláta lesz.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes db Fodros saláta
- 1 közepes db Paradicsom
- 10 db Olívabogyó (chilivel töltött)
- 10 db Olívabogyó (fekete)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Tárkonyecet (ízlés szerint)
- 1 tk Olívaolaj (extra szűz)
- 5 dkg Kecskesajt
- 1 pár Virsli
- 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
- 2 szelet Toast kenyér
- 1 gerezd Fokhagyma
1. lépés
A salátát szétszedem, rárakom a cikkekre vágott paradicsomot, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és olívaolajjal, szaggatok rá sajtot, s rászórom az olajbogyókat.
2. lépés
A virsliket megszurkálom, a mikróban megfőzöm.
3. lépés
A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, a tányérra teszem, a virslit is középre, locsolok rá chiliszószt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 321 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
881,8 kcal -
Zsír
63 g -
Koleszterin
105,5 mg -
Szénhidrát
50,8 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
35 g