Mascarpones fánk
2012-06-02- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Általában Húsvétkor szoktam készíteni és akkor, mikor egyébként a mascarpone-ból nem lenne kedvem tiramisut csinálni.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg mascarpone
- 12 dkg fahéjas cukor
- 4 tojás
- 0,5 dl rum
- olaj a sütéshez
1. Lépés
Egy tálban keverjük össze a cukrot, a mascarponet és a tojásokat, majd öntsük hozzá a rumot és egy habverővel keverjük simára. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd hozzászórjuk a lisztet és óvatosan összedolgozzuk.
2. Lépés
Egy forró vízzel lelocsolt kanállal kis gömböcöket szaggatunk és olajban kisütjük, mindkét oldalát barnára sütjük. Mikor készen vannak egy szalvétára rakjuk őket, hogy az olaj felszívódjon, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: Ínyencek akár lekvárral vagy mogyorókrémmel is fogyaszthatják.
Értékelések
(3.8 / 5)
5 személy értékelt
4 497 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
507 kcal -
Összes zsír
14,8 g -
Szénhidrát
70,0 g -
Fehérje
16,3 g