Málnás pavlova torta
2014-09-18- Típus: Különleges torták, Pavlova
- Nemzetiség: Orosz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 2:10 p
Pavlova torta egyszerű elkészítés, a tetejére bármilyen gyümölcsöt lehet tenni.
Ezeket szerezd be:
- 8 db tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 8 dkg darált mogyoró
- A krémhez:
- 10 dkg málna
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
1. Lépés
A sütőt 100 fokon előmelegítjük. 8 tojásfehérjéből felverjük kemény habbá, majd fokozatosan hozzáadom a 30 dkg kristálycukrot, és a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd a darált mogyorót. Én egy pite formában készítettem, beleöntöttem, és kb. 50-60 percig sütöttem.
2. Lépés
Miután megsült, hagytam kihülni, ezután a krémet elkészítjük, úgy, hogy a tejszínt felverjük nagyon keményre, és hozzáadjuk a mascaponét és a porcukrot. Ezután a gyümölcsöt ráhelyezzük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 600 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Zsír
6.1g -
Szénhidrát
58.2g -
Fehérje
8.8g -
Koleszterin
23mg -
Cukor
51.3g