Málnás pavlova torta

2014-09-18
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Pavlova torta egyszerű elkészítés, a tetejére bármilyen gyümölcsöt lehet tenni.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 8 dkg darált mogyoró
  • A krémhez:
  • 10 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor

1. Lépés

A sütőt 100 fokon előmelegítjük. 8 tojásfehérjéből felverjük kemény habbá, majd fokozatosan hozzáadom a 30 dkg kristálycukrot, és a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd a darált mogyorót. Én egy pite formában készítettem, beleöntöttem, és kb. 50-60 percig sütöttem.

2. Lépés

Miután megsült, hagytam kihülni, ezután a krémet elkészítjük, úgy, hogy a tejszínt felverjük nagyon keményre, és hozzáadjuk a mascaponét és a porcukrot. Ezután a gyümölcsöt ráhelyezzük.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 600 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerika kapitány torta

  • Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

  • Zserbó torta

  • Monster High babatorta

  • Tiramisu torta Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    6.1g
  • Szénhidrát

    58.2g
  • Fehérje

    8.8g
  • Koleszterin

    23mg
  • Cukor

    51.3g