Mákos palacsinta citromos mártással
2013-07-02- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez a desszert nem csak a szemet ingerli, de szinte az összes érzékszervünket. A citromos mártás egyszerűen isteni!
1 csésze mérete 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze liszt
- fél csésze tej
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 ml olaj
- Citromos mártás:
- 1 csésze cukor
- 1/3 csésze citromlé
- 100 g puha vaj
- 2-3 citrom héja
- 3 tojás
1. Lépés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojást, a mákot, az olajat és a cukrot. Az egészet keverjük simára habverővel
2. Lépés
Melegítsünk egy kis olajat a palacsinta sütőben, majd a szokott módon süssük ki őket. Helyezzük őket papírtörlővel bélelt tányérra.
3. Lépés
A citromos mártás elkészítése: Egy nagy fazekat teletöltünk vízzel, és tegyünk a tetejére egy hőálló fém edényt. Ide öntsük a citromlevet, adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és az apróra vágott vajat. Melegítsük folyamatos keverés mellett.
4. Lépés
Vegyük le a tálat, majd tegyük hozzá a tojásokat és egy villával vagy habverővel keverjük el. A tálat tegyük vissza a fazék tetejére, és vízgőz felett keverjük addig, amíg a keverék összesűrűsödik. Kb. 7-10 perc alatt elkészül.
Vegyük le a tűről és várjuk meg, míg lehűl, utána hűtőbe tehetjük. Hűtőszekrényben tárolni körülbelül két hétig lehet, Ezzel a mártással kenjük meg a palacsintákat.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
3 531 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
636 kcal -
Zsír
27.9g -
Szénhidrát
89.2g -
Fehérje
11.6g