Mákos nudli Gizitől
2015-01-26- Típus: Nudli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy egyszerű krumplis tészta, melyet darált mákkal, reszelt narancshéjjal, por és vaníliás cukorral kevertem össze.
Ezeket szerezd be:
- 3-4 szem krumpli
- liszt
- 1 db tojás
- só
- mák
- porcukor
- 1 vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
1. Lépés
A krumplit megpucolni, apróra felkockázni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. Ezután leszűrni, krumplinyomón átnyomni, majd kihűteni (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni).
2. Lépés
Amikor már kihűlt a krumpli megszórni kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadni a villával kicsit felvert tojást.
3. Lépés
Ezután elkezdeni összegyúrni, és ha szükséges apránként még lisztet adni hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapni, amely már nem ragad a kezünkhöz.
4. Lépés
Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra kinyújtani a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra felvágni. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágni. Végül a tenyerünkkel összesodorni, hogy nudli formája legyen.
5. Lépés
Egy edénybe vizet forralni, majd a forrásba lévő vízbe beletenni a nudlikat. Megvárni még feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzni.
6. Lépés
Ezután leszűrni, majd hideg vízzel leöblíteni, és jól lecsepegtetni. Egy edénybe olajat hevíteni, majd rátenni az alaposan lecsepegtetett nudlit, picit megsózni majd összeforgatni.
7. Lépés
Ezután rászórni a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd fakanállal jól összeforgatni, összemelegíteni.
8. Lépés
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint porcukorral megszórni, majd úgy kínálni.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
2 327 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
582 kcal -
Zsír
13.9g -
Szénhidrát
102.9g -
Fehérje
15.7g -
Koleszterin
82mg -
Cukor
29.2g