Majonézes saláta tojással és kecskesajttal

2013-12-09
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Sokféle majonézes salátát készítettem már, de ez az egyik nagy kedvencem.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 100 g salátamix (1 zacskó)
  • 2 db újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg kecskesajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 5 db fekete olívabogyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • majonéz
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 db zsemle

1. Lépés

A tojást félkeményre főzöm, majd megpucolom.

2. Lépés

Egy tányérra elhelyezem a salátákat, rá a félbevágott tojásokat, a nyolcadolt paradicsomot, a félbevágott újhagymákat, olívabogyókat, s a kézzel darabolt kecskesajtot.

3. Lépés

Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat és majonézt. Pirított zsemlével fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 588 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás makarónis saláta

  • Majonézes saláta sonkával és tojással

  • Vegyes majonézes saláta bruschettával

  • Majonézes saláta tojással, olívabogyókkal

  • Könnyed sajtsaláta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    973 kcal
  • Zsír

    70,2 g
  • Koleszterin

    436 mg
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    49 g