Majonézes burgonyasaláta
2012-11-13- Típus: Krumplisaláta receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A majonézes burgonyasaláta az egyik kedvencem, szintén sokféleképpen készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg krumpli
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 tk citromlé
- 3 ek majonéz
- 1 mk mustár
- 2,5 dl tejföl
- 2 ek ecet
- 1 mk majoranna
- édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd egy kicsi sóval megfőzzük. Amikor a krumpli kész, leszűrjük és felszeleteljük a lilahagymával együtt. A megfőtt krumplit és hagymát megsózzuk, majd egy üvegtálba tesszük.
2. lépés
A tálba öntjük a tejfölt, a majonézt a mustárt, a citromlevet, ecetet, fűszereket igény szerint és egy kis édesítőszert. Nincs más teendő, mint összekevernünk alaposan az összetevőket, majd behűtenünk.
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
10 686 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
204 kcal -
Zsír
6.9g -
Szénhidrát
32.9g -
Fehérje
3.7g