Madártejszelet
2014-04-11- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Megláttam, és kipróbáltam! :) Húsvétra ajánlom!
Ezeket szerezd be:
- 8 tojássárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 2 csomag csokoládéízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
1. Lépés
Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
2. Lépés
Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is.
3. Lépés
A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
4. Lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
5. Lépés
Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 727 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
817 kcal -
Zsír
46.5g -
Szénhidrát
87.1g -
Fehérje
17g -
Koleszterin
304mg -
Cukor
73.9g