Lekváros párnák

2013-10-30
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Véletlenül botlom ebbe az egyszerű lekváros párnákba.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1/2 teáskanál instant élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 dl tejföl

1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütő 6. fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.

2. Lépés

A tésztához a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót késes betétű robotgépben összekeverjük. Hozzákockázzuk a vajat, majd a géppel morzsás keveréket készítünk belőle. Átszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt és kézzel rugalmas tésztát gyúrunk.

3. Lépés

A tésztát enyhén lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kb. 40×20 cm-es lapra nyújtjuk és kiszúrjuk 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott kiszúróval. (A „szabási hulladékot” újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszúrjuk.)

4. Lépés

Minden második tésztára teszünk lekvárt.Ezután az üres tésztával egyik lefedjük.

5. Lépés

A töltött „párnák” széleit villával összenyomkodjuk, így az alsó és a felső tésztalapok jól összetapadnak. A süteményeket áttesszük a tepsire egymástól 3-3 cm-re. Megsütjük 10-12 perc alatt.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 913 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás párna

  • Vanília pudingos táska

  • Villámgyors lekváros táska

  • Csokis-vaníliás párna

  • Körtés péksütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    408 kcal
  • Zsír

    24.7g
  • Szénhidrát

    40.9g
  • Fehérje

    5.8g