Lekváros párnák
2013-10-30- Típus: Édes párnák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Véletlenül botlom ebbe az egyszerű lekváros párnákba.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál instant élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg hideg vaj
- 1 dl tejföl
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütő 6. fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.
2. Lépés
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót késes betétű robotgépben összekeverjük. Hozzákockázzuk a vajat, majd a géppel morzsás keveréket készítünk belőle. Átszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt és kézzel rugalmas tésztát gyúrunk.
3. Lépés
A tésztát enyhén lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kb. 40×20 cm-es lapra nyújtjuk és kiszúrjuk 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott kiszúróval. (A „szabási hulladékot” újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszúrjuk.)
4. Lépés
Minden második tésztára teszünk lekvárt.Ezután az üres tésztával egyik lefedjük.
5. Lépés
A töltött „párnák” széleit villával összenyomkodjuk, így az alsó és a felső tésztalapok jól összetapadnak. A süteményeket áttesszük a tepsire egymástól 3-3 cm-re. Megsütjük 10-12 perc alatt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 913 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
408 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
40.9g -
Fehérje
5.8g