Lecsós rizs gombapaprikással
2015-10-13- Típus: Gombapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Lecsó gombapaprikással. Ha még nem próbáltátok ki, tegyétek meg.
Ezeket szerezd be:
- 1 bögre rizs
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chilipaprika
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- - : : : Gombapaprikáshoz : : : -
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 0.5 db vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- étolaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg csiperkegomba
1. lépés
A beáztatott rizst felteszem főni.
2. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem.
3. lépés
Egy serpenyőben, olajon elkészítem a lecsót, a felét félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a gombát. Megdinsztelem, keverek hozzá tejfölt.
4. lépés
A rizshez hozzákeverem a félretett lecsót, végül tálalok. A lecsós rizsre szedek gombát, s teszek rá három kanál tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 724 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
645 kcal -
Zsír
23,1 g -
Koleszterin
36 mg -
Szénhidrát
97,1 g -
Cukor
9,9 g -
Fehérje
15,2 g