Krémsajtos csokiszelet

2014-05-29
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Gazdag csokoládé brownie, ami nagyszerű a krémsajtos-narancsos ízvilággal.

Ezeket szerezd be:

  • 200g étcsokoládé
  • 200g muscovado cukor
  • 175g vaj
  • 3 tojás
  • 140g liszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 narancs reszelt héja
  • Krém:
  • 200g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 50g porcukor

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki egy kockaformájú tepsit (23×23 cm-s). Tegyük a csokoládét, a cukrot és a vajat egy lábasba, majd melegítsük nagyon óvatosan, körülbelül 5 percig folyamatosan keverve. Hagyjuk hűlni 10 percig.

2. Lépés

Verjük fel a tojássárgáját, szitáljuk hozzá a lisztet. Jöhet hozzá vanília és a narancs reszelt héja, aztán keverjük össze a csokis masszánkkal. A tojásfehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá. Kb. a csokis keverék 1/4 részét adjuk hozzá a tojásfehérjéhez, laza mozdulatokkal keverjük el, majd szépen fokozatosan keverjük hozzá a többit is. Vigyázzuk, ne törjük meg a habot.

3. Lépés

Öntsük a keveréket a formába, majd süssük 25 percig. Hűtsük a formában, majd vágjuk kockákra.

A krém: dolgozzuk össze a krémsajtot, a vaníliát és a cukrot, valamint még egy kis narancs héjat. Tálalás előtt kenjük  meg ezzel a szeleteket.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 596 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    289 kcal
  • Zsír

    16g
  • Szénhidrát

    34g
  • Fehérje

    5g
  • 0.37g
  • Cukor

    27g