Krémsajtos csokiszelet
2014-05-29- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Gazdag csokoládé brownie, ami nagyszerű a krémsajtos-narancsos ízvilággal.
Ezeket szerezd be:
- 200g étcsokoládé
- 200g muscovado cukor
- 175g vaj
- 3 tojás
- 140g liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
- Krém:
- 200g krémsajt (pl. Philadelphia)
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 50g porcukor
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki egy kockaformájú tepsit (23×23 cm-s). Tegyük a csokoládét, a cukrot és a vajat egy lábasba, majd melegítsük nagyon óvatosan, körülbelül 5 percig folyamatosan keverve. Hagyjuk hűlni 10 percig.
2. Lépés
Verjük fel a tojássárgáját, szitáljuk hozzá a lisztet. Jöhet hozzá vanília és a narancs reszelt héja, aztán keverjük össze a csokis masszánkkal. A tojásfehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá. Kb. a csokis keverék 1/4 részét adjuk hozzá a tojásfehérjéhez, laza mozdulatokkal keverjük el, majd szépen fokozatosan keverjük hozzá a többit is. Vigyázzuk, ne törjük meg a habot.
3. Lépés
Öntsük a keveréket a formába, majd süssük 25 percig. Hűtsük a formában, majd vágjuk kockákra.
A krém: dolgozzuk össze a krémsajtot, a vaníliát és a cukrot, valamint még egy kis narancs héjat. Tálalás előtt kenjük meg ezzel a szeleteket.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 596 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
289 kcal -
Zsír
16g -
Szénhidrát
34g -
Fehérje
5g -
Só
0.37g -
Cukor
27g