Karamell fagylalt recept
2013-07-13- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Még mindig itt a jó idő, tessék fagylaltot készíteni!
Ezeket szerezd be:
- 500 ml 2,8 %-os tej
- 150 ml tejszín
- 3 tojássárgája
- 250 g kristálycukor
- 35 g vaj
1. Lépés
A tejet 50 ml zsíros tejszínnel felforraljuk és gyorsan lehúzzuk a tűzről. A maradék tejszínt keményre verjük. Egy másik lábasban a tojássárgákat kikeverjük 85 g cukorral.
2. Lépés
Egy vastag aljú edényben elkezdjük karamellizálni a többi cukrot a vajjal, majd mikor a karamell megfelelő állagúnak tűnik, levesszük a tűzről és egy botmixerrel tovább keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és simára dolgozzuk.
3. Lépés
Ezt a keveréket hozzáöntjük a tejes keverékhez, végül a tojássárgás keverékkel is összedolgozzuk melegítés közben, ameddig besűrűsödik. Félretesszük, lehűtjük, majd utána egy dobozba kanalazzuk és mélyhűtőbe tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 838 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
429 kcal -
Zsír
14.7g -
Szénhidrát
69.9g -
Fehérje
6.6g