Karácsonyi leves
2013-04-03- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges levesek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a receptet még kisiskolás koromban az osztálytársamnál kóstoltam meg. Elvileg ez is valami külföldi országból származik, de ne kérdezzétek, hogy honnan.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg szikkadt Kenyér
- 2 db Tojás
- 1 liter Víz
- 12 evőkanál Cukor
- Olaj
1. lépés
A darabokra, kockákra vágott kenyeret forró olajon megpirítjuk. Amikor aranysárga lett, kivesszük, lecsepegtetjük.
2. lépés
Egy fazékba beleöntjük a vizet, feloldjuk benne a cukrot és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, beledobjuk a pirított kenyérdarabokat, majd 10 perc után belecsurgatjuk a felvert tojást. Pár percig még rotyogtatjuk, majd lekapcsoljuk. Forrón tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 803 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
467 kcal -
Összes Zsír
14,9 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
75,9 g -
Cukor
41,2 g -
Fehérje
8,5 g