Karácsonyi barackos-diós kifli

2013-11-16
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Elsőre is sikerült elkészíteni és nagyon finom lett. Tölteni több mindennel lehet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db medve natúr sajtkrém
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • dió
  • A tetejére:
  • 1 dkg tojás
  • 2 evőkanál tej

1. lépés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és fóliába csomagoljuk, legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

Kivesszük és kinyújtjuk a tésztát és cikkelyeket készítünk belőle, megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tojás és tej keverékével, kb. 180 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Finom és különleges, egyszerű az elkészítése. Bármilyen lekvárral ízesíthető.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 340 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    673 kcal
  • Zsír

    46.1g
  • Szénhidrát

    50.4g
  • Fehérje

    15.7g