Kakaós-vaníliás csiga
2013-01-16- Típus: Csigák, Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő receptet egyik barátnőmtől kaptam. A kis csiguszokat másmilyen ízben is kipróbálgatjuk, például simán fahéjjal is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tej
- rumaroma
- 1 tk vanília
- 1 tk fahéj
- csipet só
1. lépés
Egészen könnyű dolgunk van. A lisztet, a vajat, a cukrokat, a sót, a sütőport és a tojást sorjában összekeverjük, majd a tésztát jól összegyúrjuk. Osszuk két felé a tésztát.
2. lépés
Az egyik felébe keverjük bele a kakaót, a tejet, fahéjat és a rumaromát, a másikhoz adjunk egy kis vanília kivonatot. A két tésztát csomagoljuk be, majd fél órára tegyük hűtőbe.
3. lépés
Alufólián nyújtsuk ki a tésztát. A kakaós tésztára tegyük a vaníliásat, tekerjük fel, majd szeleteljük vékonyra. A csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre őket.
Értékelések
(4.6 / 5)
9 személy értékelt
8 214 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
507 kcal -
Zsír
28.4g -
Szénhidrát
57.3g -
Fehérje
6.6g