Kacsaleves gombával
2012-09-02- Típus: Fehérje nap, Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Mikor kicsi voltam, a nagymamám sok kacsalevest csinált. Emlékszem, amikor a kacsák a kertben rohangáltak. Mindig szép emlékeket ébreszt bennem. Ez a kacsaleves változat eltér a rendes hagyományos recepttől, de érdemes kipróbálni.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Kacsaaprólék
- 30 dkg Kínai kel
- Fél diónyi Gyömbér
- 5 db Kucsmagomba
- Zellerlevél
- Só
- Bors
1. lépés
Első lépésben a kacsaprólékot jó alaposan megmossuk és áttisztítjuk. Ezután körülbelül 6 dl vízben feltesszük főni. Amikor elértük a forrási pontot, akkor egy kanál segítségével kiszedjük a habját. Sóval és gyömbérrel ízesítjük, majd még 40 percig főzzük alacsony fokozaton.
2. lépés
Ahogy letelt a 40 perc, hozzáadjuk az összevágott kínai kelt és a kicsire összevágott kucsmagombát, majd további 10 percig főzzük tovább.
3. lépés
Nagyra vágott zellerlevéllel és borssal ízesítjük a jobb ízek kedvéért. Ezután készre főzzük. Tálalásnál chilikrémet vagy erős pistát egy külön csészében tálaljunk hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 245 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
518 kcal -
Összes Zsír
17,2 g -
Koleszterin
134 mg -
Szénhidrát
30,4 g -
Cukor
1,9 g -
Fehérje
50,3 g