Héjában sült töltött burgonya

2012-10-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő receptet nem csak a családom, de a hozzám érkező vendégek is szeretik, mert előételként és köretként is megállja a helyét.

Ezeket szerezd be:

  • 6-8 nagy burgonya
  • 300 g csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál reszelt sajt
  • 1/2 csésze sárgarépa
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Tegyük egy cserépedénybe héjastul a krumplikat, majd főzzük meg. Ha nincs cserépedényünk, akkor sütőben is elkészíthetjük fóliában, vagy meg is főzhetjük vízben is. Egy lábasban keverjük össze a hagymát, az apró csíkokra vágott csirkét, a fokhagymát és addig pirítsuk, ameddig a hús puha nem lesz. Közben fűszerezzük ízlés szerint. Mikor kész van a csirke tegyük félre és kicsit tépkedjük szét a nagyobb darabokat.

2. lépés

Ha minden igaz, akkor közben elkészült a burgonya is, ki is hűltek. Ekkor vágjuk ketté őket, a belsejüket nagyjából kanalazzuk ki, de ne dobjuk el, hanem keverjük össze a csirkével.

Töltsük meg mindegyik burgonyát csirkés keverékkel, majd tegyünk rá egy evőkanál reszelt sajtot és süssük addig, ameddig a tetején megolvad a sajt.

Tálaljuk minél színesebben, például szórhatunk rá egy kis bazsalikomot, petrezselymet, tehetünk rá tormát, vagy kaliforniai paprikát, reszelt répát, a lényeg a sokszínűség!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 038 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

  • Baconba tekert töltött krumpli

  • Baconba tekert töltött krumpli gombával

  • Brokkolival töltött krumpli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    82 kcal
  • Zsír

    2 g
  • Fehérje

    8 g
  • Szénhidrát

    7 g