Héjában sült töltött burgonya
2012-10-10- Típus: Krumplis falatkák, Töltött burgonya receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő receptet nem csak a családom, de a hozzám érkező vendégek is szeretik, mert előételként és köretként is megállja a helyét.
Ezeket szerezd be:
- 6-8 nagy burgonya
- 300 g csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 evőkanál reszelt sajt
- 1/2 csésze sárgarépa
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Tegyük egy cserépedénybe héjastul a krumplikat, majd főzzük meg. Ha nincs cserépedényünk, akkor sütőben is elkészíthetjük fóliában, vagy meg is főzhetjük vízben is. Egy lábasban keverjük össze a hagymát, az apró csíkokra vágott csirkét, a fokhagymát és addig pirítsuk, ameddig a hús puha nem lesz. Közben fűszerezzük ízlés szerint. Mikor kész van a csirke tegyük félre és kicsit tépkedjük szét a nagyobb darabokat.
2. lépés
Ha minden igaz, akkor közben elkészült a burgonya is, ki is hűltek. Ekkor vágjuk ketté őket, a belsejüket nagyjából kanalazzuk ki, de ne dobjuk el, hanem keverjük össze a csirkével.
Töltsük meg mindegyik burgonyát csirkés keverékkel, majd tegyünk rá egy evőkanál reszelt sajtot és süssük addig, ameddig a tetején megolvad a sajt.
Tálaljuk minél színesebben, például szórhatunk rá egy kis bazsalikomot, petrezselymet, tehetünk rá tormát, vagy kaliforniai paprikát, reszelt répát, a lényeg a sokszínűség!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 038 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
82 kcal -
Zsír
2 g -
Fehérje
8 g -
Szénhidrát
7 g