Hal kefíres szószban
2012-08-30- Típus: Csőben sült hal receptek, Fehérje nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha horgászni voltunk és nem szeretnék a következő ételből paprikás alapú halészlevet vagy paprikást készíteni, akkor van egy jó megoldás, amit kefirrel készítünk fehérbor hozzáadásával.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg ponty vagy más hal
- 2 dkg margarin
- 0,6 dl fehérbor
- 1 pohár kefír
- só és bors, ízlés szerint
1. lépés
Vegyük elő az előzőleg megtisztított, sóval megszórt halfiléket, majd a vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. Öntsük meg a fehérborral, igény szerint sóval és még borssal fűszerezzük.
2. lépés
Tegyük sütőbe és süssük pirulásig őket, gyakran meglocsolva őket a levével. Az utolsó 10 perc előtt öntsük a halra a kefirt és hagyjuk sülni.
Tálaljuk tört krumplival, vegyes zöldséggel.
fotó: flickr
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 498 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
483 kcal -
Összes Zsír
25,3 g -
Koleszterin
179 mg -
Szénhidrát
7,5 g -
Cukor
4,5 g -
Fehérje
48,9 g