Hagymás tojássaláta
2012-05-16- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Ha szeretnénk valami egyszerűt, de különlegességet összeütni, akkor a hagymás tojássaláta jó választás lehet.
Ezeket szerezd be:
- 5 db Tojás
- 1-2 fej Lilahagyma
- 1 csokor hónapos Retek
- 1 nagyobb savanykás Alma
- 2 dl Kefír
- 2 dl Majonéz
- 1 nagyobb teáskanál Mustár
- Késhegynyi Fehér bors
- Késhegynyi Currypor
- Só
- Cukor
1. lépés
Kezdjük a tojással. A tojást forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ha nem szeretnénk a tojás héjával később bajlódni, akkor ajánlatos az edénybe egy evőkanál sót tenni előtte. Ha ezzel végeztünk, akkor hideg vízzel a tojásokat lehűtjük és megszabadulunk a héjától.
2. lépés
Most kezdődhet a saláta mártása. Szépen összekeverjük a kefirt, majonézt és hozzáadjuk a borsot, curry-t, mustárt és egy kis sót, cukrot. Az utóbbinál én egy kávéskanálnyival szoktam, de minden ember másképpen szereti. A saláta mártásba tesszük egyből még az almát, amit előtte kockákra vágtunk.
3. lépés
Nagyon vékonyra összekarikázzuk a lilahagymát és felvágjuk még a zöldhagymát is. Az utóbbinál a zöldjét is vágjuk bele. Ezt most megsózzuk és már tesszük is bele a salátába. 10 perces pihenő jön, mert hagyjuk egy kicsit állni az egészet.
4. lépés
A főtt tojást felkockázzuk, a retket csíkokra vágjuk és már mehet is a salátába. Ezután szépen finoman (nem őrült módjára) összekeverjük, valamivel befedjük a tetejét és 1 órát pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Ha nagyon pöpec módon szeretnétek a látványt megoldani, akkor készíthetünk ilyen kis nagyobbacska kenyér katonákat, amire a salátát tesszük. Jó étvágyat hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 007 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
683 kcal -
Összes Zsír
62,4 g -
Koleszterin
305 mg -
Szénhidrát
18,2 g -
Cukor
12,6 g -
Fehérje
12,4 g