Gyümölcsrizs recept
2016-07-12- Típus: Gyümölcsrizs
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ennél könnyebb és egyszerűbb desszert már nem is kell!
Ezeket szerezd be:
- 150g rizs
- 1.5 dl víz
- 3.5 dl tej
- 250 ml habtejszín
- 100g barna cukor
- 1 db citrom héja
- 300g vegyes gyümölcs
1. lépés
A rizst és a vizet egy lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett felpuhítjuk a rizst a vízben.
2. lépés
Mikor elforrt a rizsről a víz, beleöntjük a tejet. Ezután puhulásig főzzük a rizst, amíg szépen megdagad.
3. lépés
Belekeverjük a citromhéjat és a cukrot, igény szerint mazsolát is adhatunk hozzá. Levesszük a tűzről, majd letakarjuk, így a rizs szépen besűrűsödik és krémes állagúra beáll.
4. lépés
Addig a tejszínt verjük habbá. A lehűtött tejberizshez keverjük hozzá a felvert habot. Ezután keverjük bele a választott gyümölcsöket: áfonyát, epret, málnát. Tegyük hűtőbe és jól hűtsük le.