Gyümölcsös piskótatekercs

2013-04-14
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 42 perc

Kora nyári gyümölcsökből kiváló piskótatekercset készíthetünk. A hab nagyon finom és könnyű benne. Tartalmasabb leves mellé is kínálható.

Ezeket szerezd be:

  • Piskótához:
  • 3 tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 1 evőkanál langyos víz
  • Töltelék:
  • 150 ml habtejszín
  • 1 kk vanília kivonat
  • 4 evőkanál natúr joghurt (de lehet gyümölcsös is)
  • 150 g vegyes gyümölcs (eper, barack, málna, kivi)

1. lépés

A sütőt 200°C-ra melegítjük. Egy tepsit kivajazunk majd sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd egy habverővel krémes állagúra keverjük. A liszt felét a keverékhez szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

2. lépés

Hozzászitáljuk a többit és a langyos vízzel elkeverjük. A tésztát a sütőpapírra öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A piskótát addig sütjük, míg megemelkedik, körülbelül 10-12 perc sütés elég neki.

3. lépés

A piskótát kiborítjuk egy tálcára vagy egy konyharuhára és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha a széle megkeményedett, akkor azokat levágjuk és elmajszoljuk. :)

4. lépés

A krém elkészítése: a tejszínt a vaníliával keményre verjük és összeforgatjuk a joghurttal. A krémet rákenjük a piskótára. A megtisztított gyümölcsöket kis darabokra, kockákra vágjuk, majd rászórjuk a krém tetejére. Óvatosan feltekerjük.

Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 804 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Gesztenyés tekercs

  • Egyszerű meggyes piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    240 kcal
  • Zsír

    11g
  • Szénhidrát

    35g
  • Fehérje

    5g

Kommentek