Gyümölcsös piskótatekercs
2013-04-14- Típus: Piskóták, Piskótatekercs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 42 perc
Kora nyári gyümölcsökből kiváló piskótatekercset készíthetünk. A hab nagyon finom és könnyű benne. Tartalmasabb leves mellé is kínálható.
Ezeket szerezd be:
- Piskótához:
- 3 tojás
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 1 evőkanál langyos víz
- Töltelék:
- 150 ml habtejszín
- 1 kk vanília kivonat
- 4 evőkanál natúr joghurt (de lehet gyümölcsös is)
- 150 g vegyes gyümölcs (eper, barack, málna, kivi)
1. lépés
A sütőt 200°C-ra melegítjük. Egy tepsit kivajazunk majd sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd egy habverővel krémes állagúra keverjük. A liszt felét a keverékhez szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
2. lépés
Hozzászitáljuk a többit és a langyos vízzel elkeverjük. A tésztát a sütőpapírra öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A piskótát addig sütjük, míg megemelkedik, körülbelül 10-12 perc sütés elég neki.
3. lépés
A piskótát kiborítjuk egy tálcára vagy egy konyharuhára és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha a széle megkeményedett, akkor azokat levágjuk és elmajszoljuk. :)
4. lépés
A krém elkészítése: a tejszínt a vaníliával keményre verjük és összeforgatjuk a joghurttal. A krémet rákenjük a piskótára. A megtisztított gyümölcsöket kis darabokra, kockákra vágjuk, majd rászórjuk a krém tetejére. Óvatosan feltekerjük.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 804 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
240 kcal -
Zsír
11g -
Szénhidrát
35g -
Fehérje
5g