Grízes tészta barack lekvárral

2013-09-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél, s a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg metélt tészta
  • 10 dkg gríz
  • olaj
  • 1 dl forró víz (a tészta főzőlevéből)
  • cukor
  • baracklekvár

1. Lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert. Lefedem, állni hagyom egy ideig. Majd rászedem a tésztát, jól összekeverem, rövid ideig együtt sütöm.

2. Lépés

Tálalok, a tányérra szedek tésztát, szórok rá kevés porcukrot, s teszek rá néhány kanál lekvárt.

Fogás: , Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 227 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne tészta eperrel

  • Almás metélt recept

  • Mákos tészta recept

  • Édes sült metélt

  • Szénhidrátos grízes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    336 kcal
  • Zsír

    2.7g
  • Szénhidrát

    73.5g
  • Fehérje

    6.6g