Grízes tészta barack lekvárral
2013-09-23- Típus: Édes tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél, s a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg metélt tészta
- 10 dkg gríz
- só
- olaj
- 1 dl forró víz (a tészta főzőlevéből)
- cukor
- baracklekvár
1. Lépés
A tésztát sós vízben felteszem főni.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert. Lefedem, állni hagyom egy ideig. Majd rászedem a tésztát, jól összekeverem, rövid ideig együtt sütöm.
2. Lépés
Tálalok, a tányérra szedek tésztát, szórok rá kevés porcukrot, s teszek rá néhány kanál lekvárt.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
6 227 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
336 kcal -
Zsír
2.7g -
Szénhidrát
73.5g -
Fehérje
6.6g