Gombás Rizi-bizi recept

2012-09-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Hazánkban kedvelt köret a rizi-bizi, ami egy szinten borsós risottónak is beillene, én egy kicsit másképp készítem, mert például gombát is teszek hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy üveg borsó
  • 1 kis üveg gomba
  • 1 csésze rizs
  • 1 nagy hagyma
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A hagymát szeleteljük fel, majd kevéske olajon kezdjük el megpirítani. Később tegyük hozzá a borsót és a gombát.

2. lépés

Főzzük addig, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ha kell akkor öntsük fel egy kis vízzel. Mikor a borsó és a gomba kész, öntsünk hozzá 1 csésze rizst, kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel két csésze rizzsel.

3. lépés

Főzzük gyakori keverés mellett, majd 15 perc letelte után vegyük le a tűzről és lefedve tegyük félre. Várjunk 15 percet, így a rizs megduzzad. Fűszerezzük ízlés szerint.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 714 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csiperkegombás rizs

  • Rizs póréhagymával

  • Gombás rizs

  • Rizses brokkoli

  • Kókuszos rizs dióval