Gombás Rizi-bizi recept
2012-09-25- Típus: Rizsköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Hazánkban kedvelt köret a rizi-bizi, ami egy szinten borsós risottónak is beillene, én egy kicsit másképp készítem, mert például gombát is teszek hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy üveg borsó
- 1 kis üveg gomba
- 1 csésze rizs
- 1 nagy hagyma
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A hagymát szeleteljük fel, majd kevéske olajon kezdjük el megpirítani. Később tegyük hozzá a borsót és a gombát.
2. lépés
Főzzük addig, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ha kell akkor öntsük fel egy kis vízzel. Mikor a borsó és a gomba kész, öntsünk hozzá 1 csésze rizst, kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel két csésze rizzsel.
3. lépés
Főzzük gyakori keverés mellett, majd 15 perc letelte után vegyük le a tűzről és lefedve tegyük félre. Várjunk 15 percet, így a rizs megduzzad. Fűszerezzük ízlés szerint.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 714 megtekintés