Gombás-medvehagymás omlett paradicsommal
2013-12-05- Típus: Omlett receptek, Reggeli
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy kiadós reggeli megalapozza a napot, ezért én is villásreggelivel indítok, ha tehetem.
Ezeket szerezd be:
- 2 db tojás
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál liszt
- 3 db csiperkegomba
- 6 levél medvehagyma
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A tojásokat felverem, sózom, borsozom, öntök bele tejet, szórok rá lisztet, vágok rá petrezselymet, chilipaprikát, összekeverem.
2. Lépés
A gombát felszeletelem, a paprikákat, újhagymát, karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomból vágok egy karikát, a többit és a medvehagymát darabolom.
3. Lépés
Egy serpenyőben olajon dinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, félreteszem.
4. Lépés
A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, beleöntöm a tojást, sülés közben kavargatom, húzogatom. A felére rápakolom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, tányérra teszem.
5. Lépés
Díszítek. Rakok rá egy szelet paradicsomot, díszítem medvehagymával, petrezselyemzölddel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 428 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
414 kcal -
Zsír
23,7 g -
Koleszterin
329 mg -
Szénhidrát
38,2 g -
Cukor
6,5 g -
Fehérje
16,2 g