Fűszeres-rántott karfiol

2012-10-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő recept igazán egészséges, mert nem olajjal készül, hanem sütőben. Mostanában csak nagyon minimális olajat használok a főzéshez. Ez az egyik ilyen receptem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej karfiol
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál vöröshagyma por
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, sütőpapírral béleljük ki egy tepsit. Mossuk meg a karfiolt, töröljük szárazra, majd vágjuk virágjaira. Egy közepes méretű tálban villával keverjük össze a tojást.

2. lépés

Keverjük össze a panírmorzsát a fűszerekkel és a reszelt sajttal. Mártsunk minden karfiolt a tojásba, majd hempergessük meg a morzsában. Helyezzük a sütőpapírra, minimális olajjal spricceljük be, majd süssük 30 percig, amíg aranybarnák lesznek.

 

Tipp: A karfiol egy kicsit ropogósabb marad így, legalább nincs eláztatva olajban, akinek így nem ízlene, az nyugodtan félig előfőzheti sós vízben.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

8 198 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott gomba

  • Tejfölös karfiol prézlivel

  • Rántott gomba töltve

  • Tegnapi burgonyapüré ropogósan

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    209,8 kcal
  • Zsír

    9,2 g
  • Szénhidrát

    20,2 g
  • Fehérje

    15,3 g

Kommentek