Fűszeres-rántott karfiol
2012-10-19- Típus: Rántott zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő recept igazán egészséges, mert nem olajjal készül, hanem sütőben. Mostanában csak nagyon minimális olajat használok a főzéshez. Ez az egyik ilyen receptem.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej karfiol
- 2 nagy tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 teáskanál vöröshagyma por
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, sütőpapírral béleljük ki egy tepsit. Mossuk meg a karfiolt, töröljük szárazra, majd vágjuk virágjaira. Egy közepes méretű tálban villával keverjük össze a tojást.
2. lépés
Keverjük össze a panírmorzsát a fűszerekkel és a reszelt sajttal. Mártsunk minden karfiolt a tojásba, majd hempergessük meg a morzsában. Helyezzük a sütőpapírra, minimális olajjal spricceljük be, majd süssük 30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Tipp: A karfiol egy kicsit ropogósabb marad így, legalább nincs eláztatva olajban, akinek így nem ízlene, az nyugodtan félig előfőzheti sós vízben.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
8 198 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
209,8 kcal -
Zsír
9,2 g -
Szénhidrát
20,2 g -
Fehérje
15,3 g