Fincsi és gyors eperkrém
2016-04-21- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Jön az eperszezon és én már elővettem a kedvenc epres receptjeimet. Ez a fincsi eperkrém az egyik.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg mascarpone
- 60 dkg eper
- 8 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
1. lépés
A megtisztított epret megmossuk (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), pürésítjük egy botmixer vagy ennek hiányában egy villával.
2. lépés
A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük cukrot, a mascarponet, és az epret is. Tálkába töltjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, eperdarabokkal, reszelt csokival díszítjük.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
6 776 megtekintés