Fehérboros fácánhúsleves
2015-03-11- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:30 p
- Elkészítés: 2:40 p
Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg fácánhús
- 50 dkg marhacsont
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db paradicsom
- 4 db chilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- 6 db borókabogyó
- 3 db szegfűszeg
- 1 kk szemes fekete bors
- 15 dkg cérnametélt
- 10 g gyömbér (körömnyi)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- sáfrány (ízlés szerint)
- 1 dl száraz fehérbor
1. lépés
A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.
2. lépés
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.
3. lépés
Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
4. lépés
Közben kifőzöm a tésztát.
5. lépés
Amikor kész, beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőtartáson hagyom.
6. lépés
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 178 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
731 kcal -
Zsír
28 g -
Koleszterin
162 mg -
Szénhidrát
45,2 g -
Cukor
7,9 g -
Fehérje
66,6 g