Fahéjas zselé
2012-12-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha az ünnepekre egyszerű édességben gondolkodunk, akkor ez a fahéjas zselé nagyon jó választás. Készítsük finom gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal, de fogyasztható karamell mártással leöntve, vagy csak simán fahéjjal megszórva.
Ezeket szerezd be:
- 250 ml tejszín
- 750 ml tej
- 40 g porított zselatin
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 evőkanál őrölt fahéj
1. lépés
Egy lábasban keverjük össze a tejszínt, a tejet, cukrot és a fahéjat. Főzzük kis lángon, amíg forrni kezd. Keverjük el a zselatin egy kis vízzel.
2. lépés
Miután a tejes keverék alatt levettük a lángot adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk teljesen feloldódni. Öntsük a krémet az előkészített pudingos üvegekbe vagy mutatós poharakba. Helyezzük hűtőbe, legalább 2 órán át. Díszítsük a tetejét, kedvünk szerint.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 647 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
237 kcal -
Zsír
15.6g -
Szénhidrát
16.1g -
Fehérje
9.2g