Fagyi szelet
2015-10-20- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy finom krémes sütemény, amit nem csak készíteni öröm, hanem elfogyasztani is.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 deka porcukor
- 6 deka liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél tábla étcsoki
- 5 deka darált dió
- 2 evőkanál víz
- 1 csg sütőpor
- Krém hozzávalói:
- 20 deka porcukor
- 25 deka margarin
- 2 deci tej
- 1 csg vaníliás puding
- Díszítés a tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 15 deka cukor
- reszelt csokoládé
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
2. Lépés
A tojássárgáját a cukorral és vízzel kikeverem. A két masszát óvatosan összekeverem és a sütőporos, diós, reszelt csokis, kakaós lisztet hozzákeverem.
3. Lépés
Sütőpapíros sütőlapon 180 fokon megsütöm, a tepsi mérete 24×22-es.
4. Lépés
A pudingot a tejben a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habos krémmé keverem. A kihűlt pudinggal összekeverem és a már kihűlt tésztára simítom.
5. Lépés
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, és a krém tetejére teszem. Reszelt csokival díszítettem.
Értékelések
(3 / 5)
9 személy értékelt
17 204 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
854 kcal -
Zsír
46.6g -
Szénhidrát
101.9g -
Fehérje
13g -
Koleszterin
168mg -
Cukor
89.4g