Étcsokis kuglóf
2012-08-31- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Most következzék egy nagyon sötét, nagyon finom, sok csokoládéval készített kuglóf recept. Csokoládé őrülteknek kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 250 ml tej
- 1 csésze kakaópor
- 125 ml sima joghurt
- 3 csésze liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 3/4 csésze vaj
- 2 csésze cukor
- 4 tojás
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 250 g étsokoládé
- porcukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk ki enyhén a kuglóf formánkat. Egy tálban habverővel fokozatosan keverjük el a tejet, a kakaóport, majd keverjük hozzá a joghurtot is.
2. lépés
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy elektromos keverő segítségével verjük fel vajat a cukorral, amíg könnyű és puha lesz, tegyük hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Egy fakanállal keverjük a lisztes keveréket felváltva a tejes keverékkel a vajas krémbe. Keverjük simára. Törjük bele a csokoládét.
3. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el. Süssük 60-70 percig, vagy amíg a villa szárazon jön ki a közepéből. Hagyjuk kihűlni 15 percig, majd fordítsuk ki egy tényárra. Szórjuk meg porcukorral.
Tipp: Ha leöntjük olvasztott étcsokival, akkor még finomabb!
fotó: thecakebar
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 583 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
353 kcal -
Fehérje
6 g -
Szénhidrát
54 g -
Zsír
14 g