Erdélyi vadas borjúcomb
2012-04-21- Típus: Borjúsült receptek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:20 p
Garantáltan hamisítatlan erdélyi recept. Kipróbálni kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg borjúcomb
- 4 répa
- 1 fehérrépa
- 1 zeller
- 6-8 krumpli
- 2 nagy hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 dl csirkealaplé
- só, bors
- petrezselyem
- 2 babérlevél
1. lépés
A sütőt 120°C-ra előmelegítjük. A borjú combot megmossuk, megtisztítjuk a vastag, zsíros részektől. Előveszünk egy lábast és olajon megpirítjuk minden oldalát, körülbelül 5 perc kell mindegyiken. Egy másik lábasban olajon megfuttatjuk a feldarabolt zöldségeket, megszúrjuk petrezselyemmel és babérlevéllel, majd felöntjük a csirkealaplével.
2. lépés
10 percre mellé tesszük a borjú combokat is, majd az idő elteltével az egész lábas tartalmát átöntjük egy magas falú sütőedénybe, majd a sütőbe tesszük és 2 órát sütjük. Néha meglocsoljuk a borjút a saját levével.