Epres-málnás zselé
2013-01-23- Típus: Gyümölcsnap, Zselék
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha ránézek a következő receptre, rögtön összefut a nyál a számban. Ráadásul az a legjobb benne, hogy 90 napos fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg eper
- 10 dkg málna
- 500 ml szőlőlé
- 2 evőkanál zselatinpor
- 1 dl cukorszirup
1. lépés
A zselatint elkeverjük egy tál hideg vízben. 4 dl szőlőlét egy lábasban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a maradék szőlőlét és cukorszirupot.
2. lépés
Előveszünk egy mutatós üvegtálat, vagy őzgerincformát, majd az alját megrakjuk egy sor megtisztított félbevágott vagy kisebb darabokra vágott gyümölccsel. Rásimítunk egy nagyon vékony zselatin réteget, majd hűtőbe tesszük.
3. lépés
Kivesszük a hűtőből, amikor még lazának találjuk, majd a tetejére teszünk újabb sor gyümölcsöt, azokat finoman belenyomkodjuk a zselébe, majd a tetejére jöhet a maradék. Letakarjuk, majd legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
Mentával díszítve tálaljuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
6 552 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
428 kcal -
Zsír
1.2g -
Szénhidrát
101.5g -
Fehérje
9.3g