Disznótoros nem hagyományosan
2013-09-06- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Disznótoros nem hagyományosan, baconös hagymás krumpliágyon paradicsommal, paprikával, gombával együtt sütve. Ez egy nyáriasított változat.
Ezeket szerezd be:
- 1 db sütnivaló kolbász
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 6 db krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db nagyfejű csiperke gomba
- szalonna
- szalonna zsírja
- olaj
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
1. Lépés
A krumplikat felteszem héjában főni. A hagymákat megpucolom, a paprikát és a paradicsomot kettévágom, az utóbbiból eltávolítom a középső szárvéget. A hurkákat és a kolbászt villával megszurkálom. A szalonnát darabolom.
2. Lépés
Egy nyél nélküli serpenyőben megsütöm a szalonnát. Erre rákarikázom a megpucolt krumplit, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, darabolt baconnel. Rákarikázom a hagymát, melyet szétszedek. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mellérakom a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket.
3. Lépés
Meglocsolom olajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Amikor megsültek, megfordítom, s tovább sütöm. A végén átállítom grill fokozatra és 190 C fokra.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 015 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
979 kcal -
Zsír
58.6g -
Szénhidrát
61.8g -
Fehérje
49.1g