Diós hókifli

2012-10-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy születésnap, Karácsony vagy bármilyen más ünnep előtt az időnk már lehet nem futja a sok sütemény elkészítésre, ezért érdemes olyan receptet választani, amivel hamar végezhetünk.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g liszt
  • 50 dkg margarin
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk fahéj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. A hozzávalókat egy nagy tálban összedolgozzuk, majd egy tésztává gyúrjuk. Alakítsunk kis kifliket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. lépés

Tegyük sütőbe és süssük barnulásig őket, kb. 20 perc keresztül. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk egy lezárható dobozban.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

10 053 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós rudacskák

  • Hókifli Szani konyhájából

  • Görög hókifli

  • Hókifli recept

  • Vaníliás kifli apró sütemény