Dijoni csirkeragu recept
2012-04-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ezeket szerezd be:
- 1 egész fej fokhagyma
- olívaolaj
- Só, bors
- Egy 3-4 kilós csirke részekre vágva
- 6 közepes vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- Egy csipetnyi chili por
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 evőkanál dijoni mustár
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
2. Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk kis gerezdekre. Helyezzük a fokhagymát egy darab alufóliába. Spricceljük meg egy kis olívaolajjal, szórjuk meg sóval és borssal. Tekerjük a fokhagymát be az alumínium fóliával, és tegyük a sütőbe. Süssük 45 percig, vagy amíg nyomásra úgy érezzük, elég puha. Tegyük félre hűlni.
3. Miközben a fokhagyma pörkölődik, melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat egy nagy, nehéz aljú edényben. Öblítsük le a csirke darabokat hideg vízben, majd töröljük szárazra papírtörlővel. Fűszerezzük bőségesen sóval és borssal.
Barnítsuk a csirke darabokat, kezdve a bőrös oldalával lefelé, főzzük néhány percig mindkét oldalán.
4. Miközben a csirke barnul, hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk szeletekre. Vegyük ki a csirkét a lábasból egy fogóval, amikor szép aranybarna és tegyük félre egy tányérra. Tegye a hagymát az előbb használt lábasba és főzzük, míg megpuhult, gyakran kevergetve, kb 5 percig.
5. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, a babérlevelet, az őrölt chili port. Helyezzük a csirkedarabokat a paradicsomok tetejére. Felöntjük a borral és így pároljuk. Fedjük le és főzzük közepes lángon 40 percig, kevergetve időről időre, hogy a zöldségek ne ragadjanak le.
6. Miután a fokhagyma lehűlt, nyomjuk ki a sült fokhagyma gerezdeket egy kis tálba és villával törjük össze. Megszórjuk sóval és borssal. Tegyük félre.
7. Amikor a csirke már megfőtt adjuk hozzá a mustárt és jól keverjük el. Növelje a lángot és főzzük fedetlenül további 10 percig, vagy amíg a szósz sűrű nem lesz. Vegyük ki a babérleveleket. Adjunk hozzá újabb adag sót és borsot szánk íze szerint.
Tálalás előtt keverjük hozzá a fokhagymát. Köretként szolgálhatunk rizst és párolt zöldségeket, galuskát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 085 megtekintés