Cukkini-zöldspárga krémleves
2014-04-15- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Hogy mi is ez? Fehérboros cukkini-zöldspárga krémleves reszelt sajttal. Összegezve egy finomság! :)
Ezeket szerezd be:
- 1 db cukkini
- 250 g spárga
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyem
- 50 g füstölt sajt
- 1 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db zöldségleveskocka
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- reszelt szerecsendió (ízlés szerint)
- curry (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 dl fehérbor
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
2. Lépés
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni.
3. Lépés
Kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.
4. Lépés
10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.
5. Lépés
Amikor megfőtt minden, kiveszem a spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
6. Lépés
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.
7. Lépés
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt.
TIPP: Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 752 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
412 kcal -
Zsír
20,8 g -
Koleszterin
36 mg -
Szénhidrát
39,9 g -
Cukor
11,1 g -
Fehérje
15,8 g