Cukkini-zöldspárga krémleves

2014-04-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Hogy mi is ez? Fehérboros cukkini-zöldspárga krémleves reszelt sajttal. Összegezve egy finomság! :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 db cukkini
  • 250 g spárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • 50 g füstölt sajt
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • reszelt szerecsendió (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 dl fehérbor

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

2. Lépés

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni.

3. Lépés

Kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.

4. Lépés

10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.

5. Lépés

Amikor megfőtt minden, kiveszem a spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

6. Lépés

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

7. Lépés

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt.

TIPP: Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 752 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Zsír

    20,8 g
  • Koleszterin

    36 mg
  • Szénhidrát

    39,9 g
  • Cukor

    11,1 g
  • Fehérje

    15,8 g