Csokis sütemény mascarpones krémmel
2012-11-16- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A következő egyszerű csokis süteményt egy mennyei könnyű mascarpones krémmel dobjuk fel, ami egyszerűen ellenállhatatlanná teszi.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1 csésze + 2 evőkanál liszt
- 6 evőkanál keserű kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 csésze sótlan vaj
- 1 csésze cukor
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál vanília-kivonat
- 1/2 csésze tej
- Öntet:
- 1 nagy bögre meleg tej
- 1 evőkanál barna cukor
- Krémhez:
- 1 csésze mascarpone
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges tortaformát jó vastagon. Egy közepes tálba tegyük a lisztet, a kakaót és a sütőport, és egy villával keverjük össze. Egy nagy tálba tegyük a vajat és a cukrot, és egy kézi mixer segítségével alaposan keverjük össze.
2. lépés
Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojásokat egyenként, addig keverjük, amíg az elegy könnyű, puha és sima lesz. Ekkor adjuk hozzá a vaníliát. Végül keverjük hozzá felváltva a tejet és a lisztes keveréket, egyszerre mindig keveset hozzáadva, így tudjuk teljesen simára keverni.
3. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába és süssük 35-40 percig, amíg a sütemény aranybarna színű lesz és rugós tapintású. Vegyük ki hűlni. Keverjünk össze egy nagy bögre tejet egy kis barna cukorral, melegítsük fel mikróban, majd öntsük a piskóta tetejére. Ettől még finomabb lesz!
4. lépés
A krém elkészítése: egy konyhai robotgép segítségével verjük finom habosra az összetevőket. Nem kell mást tennünk mint a kész tortára kenni, majd betenni kicsit a hűtőbe. 20 perc múlva fogyasztható is. Díszíthetjük gyümölcsökkel.
Értékelések
(4.5 / 5)
8 személy értékelt
14 411 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
475 kcal -
Zsír
25.8g -
Szénhidrát
59.8g -
Fehérje
6.6g