Csokis kalács recept
2013-04-02- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 2:45 p
Nem csak Húsvétkor, de más ünnepnapra is készülhet kalács finomság. Ez a verzió ét-, tej- és fehér csokival is készülhet. Nálunk az étcsokis a menő, de kipróbálható nutellával is!
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1 csomag instant élesztő
- 65 g cukor + 2 evőkanál cukor
- 200 ml tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 750 g liszt
- csipet só
- 100 g puha vaj
- Töltelékhez:
- 200 g tej-, ét- vagy fehér csoki, akár vegyesen is
- mazsola (opcionális)
1. lépés
Keverjük össze az élesztőt langyos tejjel és 2 evőkanál cukorral. Tegyük félre körülbelül 10 percre. Keverjük össze a maradék cukrot, a tojást, a tojássárgáját. Adjuk hozzá az élesztőt, és keverjük össze.
2. lépés
Egy nagy tálba szitáljuk lisztet, a sót és az ujjunkkal keverjük kicsit össze. Adjuk hozzá az élesztős keveréket, és keverjük el. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vajat és gyúrjunk sima tésztát legalább 10 percig.
Takarjuk le a tésztát, majd tegyük meleg helyre, legalább 1 órát hagyjuk állni.
3. lépés
A csokoládét törjük össze kisebb-nagyobb darabokra. A tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30×27 cm-re), majd szórjuk meg a tetejét a csoki darabokkal. Akár egyszerre használhatunk ét és fehér csokit is. (Igény szerint tegyünk bele mazsolát.)
4. lépés
A tésztát tekerjük fel, majd a két végénél fogva kétszer csavarjuk egymásba. Egy kalács sütőformát vajazzunk ki, majd béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és még hagyjuk ott kelni fél óráig. Sütőbe tesszük, majd 180°C-on körülbelül 50-55 percig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 484 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
851 kcal -
Zsír
26.9g -
Szénhidrát
132.5g -
Fehérje
18.6g