Csirkesaláta spagettivel
2012-04-02- Típus: Csirkesaláta, Húsos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ezeket szerezd be:
- 6 bőr nélküli, csont nélküli csirkemell
- 1/4 csésze vaj
- 1 csomag száraz olasz stílusú salátaöntet mix
- 1/2 csésze fehérbor
- 1/2 liter gombaleves
- 10 dkg snidlinges krémsajt
- spagetti tészta
- petrezselyem
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160° C-ra. A csirkemellet mossuk meg és vágjuk kis kockákra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat alacsony lángon és keverjük hozzá az előkészített gombaleves lét. Adjuk hozzá a fehérbort és a simára kevert krémsajtot. Kicsit melegítsük fel, de ne forraljuk.
2. Rendezzük el a csirkemellet egy rétegben egy sütőedénybe vagy jobb, ha Jénai edényt használunk. Öntsük rá a szószt a húsra.
3. Süssük 60 percig az előmelegített sütőben. Húsz perccel a csirke elkészülése előtt, forraljunk fel egy nagy fazék enyhén sós vizet, és készítsük el benne a spagetti tésztát. Amikor a hús és a tészta is rendesen megfőtt egy nagy tányérra rendezzük, melegen és petrezselyemmel megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat!
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
4 072 megtekintés