Csiperkekrémleves
2013-04-15- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az egyik nap hallottam egy nagyon jó receptet az egyik kollégámtól. Vettem gombát és el is készítettem. Nálunk jó volt, elfogyott.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Csiperkegomba
- 3 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Liszt
- 1 liter Húsleves
- 1,5 dl Fehérbor
- 10 dkg Vaj
- Só
- Bors
1. lépés
Az apróra felszeletelt hagymát vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
2. lépés
10 perc párolás után meghintjük liszttel és amikor a liszt már megpirult, akkor felöntjük jó kis fehérborral.
3. lépés
A finom húslevest is hozzáadjuk, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Jól elkeverjük és körülbelül 20 percig főzzük tovább. Az idő leteltével öntsük át a levest egy turmixba és turmixoljuk össze vagy szimplán csak áttörjük a levest, mint a főtt krumplit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 041 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal -
Összes Zsír
22,1 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
15,7 g -
Cukor
6,5 g -
Fehérje
10,4 g