Csavart koszorú kalács

2014-01-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:30 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Ha nincs sok időnk vagy nem tudunk furfangos kalácsokat készíteni de Mi is szeretnék a családnak valami különlegeset, akkor ez az egyszerű kalács biztos telitalálat lesz! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg Rama
  • csipet só
  • A töltelék lehet:
  • fahéj-porcukor
  • kakaópor-porcukor
  • mák-porcukor keveréke
  • esetleg gesztenye, vagy bármilyen lekvár ízlés szerint
  • Kenéshez:
  • olaj
  • tej

1. Lépés

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott Ramával, a sóval összegyúrjuk és a tésztát megdagasztjuk, legalább 10 percig, majd duplájára kelesztjük.

2. Lépés

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és annyi darabra osztjuk, ahány kalácsot készíteni szeretnénk.
Egyenként, lisztezett deszkán hosszúkásra nyújtjuk, majd megkenjük olajjal, megtöltjük a választott töltelékkel és, mint a bejglit felcsavarjuk.

3. Lépés

A végeket egyenesre vágjuk, majd egy centit elhagyva a végétől ketté vágjuk, és összecsavarjuk az így kapott két szálat.
A másik végét összenyomjuk és körbefordítjuk koszorú formába, majd ismét összecsípjük az illesztésnél.

4. Lépés

Megkenjük tejjel és hagyjuk kb. 20 percet még kelni.
Aztán előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, úgy 175 C°- körüli hőmérsékleten.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 737 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    530 kcal
  • Zsír

    18.7g
  • Szénhidrát

    77.5g
  • Fehérje

    12.8g
  • Koleszterin

    101mg
  • Cukor

    11.3g