Céklás sóskasaláta sajttal
2014-06-06- Típus: Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha tavasz, akkor friss zöldségek. Ha friss zöldségek, akkor a kert. Friss színek, ízek, illatok!
Ha látok valami friss zöldséget, mindig megjön az ötlet.
Ezeket szerezd be:
- 2 csomó friss sóskalevél
- 35-40dkg cékla
- 20dkg sárgarépa
- 2db közepes alma
- 10dkg trappista sajt
- 2 db kifli
- tengeri só
- olívaolaj
- balzsamecet
1. Lépés
Tegnap édesapám kertjéből szedtünk friss sóskát, a mai vacsora ebből készült! Óriási vitamin és ásványi anyag bomba, nagyon magas vas és C-vitamin tartalommal!
2. Lépés
A sóskát megmostam, leszárítottam, a vastagabb ereket eltávolítottam (a salátába nyersen került). 2db céklát enyhén sós vízben megfőztem, néhány darabolt sárgarépát blansíroztam. Az almát cikkekre, a sajtot kis
kockákra vágtam.
3. Lépés
Kiflikarikákat pirítottam, a salátát összeállítottam.
Tengeri sóval ízesítettem. Olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoltam.
Jó étvágyat!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 440 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
318 kcal -
Zsír
13.4g -
Szénhidrát
40.6g -
Fehérje
11.7g -
Koleszterin
26mg -
Cukor
21.4g