Cappuccino hab

2013-11-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerűséggel emeljük az élvezetet. Véletlenül találtam erre a kávés italra.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • frissen főzőtt kávé
  • 1 evőkanál nescafé
  • tejszínhab a tetejére

1. lépés

Fémtálba a tojássárgájáját cukorral, és a kávéval habverővel összekeverjük. Gyöngyöző gőzölgő víz fölött addig keverjük kézi habverővel, amíg sűrű és habos nem lesz. Kb. 8-10 perc alatt, majd levesszük és tovább keverjük, hogy kihűljön.

2. lépés

A kávés krémhez adhatunk tejszínhabot, elkeverjük, ezután már csak a pohárba öntjük, és a tetejére, tejszínhabot nyomunk.

3. lépés

A tetejére kakaóport szórtam. Azonnal fogyasztható, de akár lehet még a hűtőbe is tenni, akkor viszont hidegen fogyasztjuk.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 003 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    167 kcal
  • Zsir

    13.8g
  • Szénhidrát

    7.8g
  • Fehérje

    3.5g

Kommentek