Bögrés vajas pogácsa
2014-12-02- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:10 p
Kíváncsivá tett, hogyan sikerül a bögrés pogácsa. Hát nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 4 bögre liszt
- 1 kocka margarin
- 1 csomag élesztő
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csapott evőkanál só
- 3 tojássárgája
1. Lépés
Egy tálban a lisztet, a sóval és a margarinnal összemorzsoljuk, a közepébe beletesszük a tojássárgákat. Összekeverjük a tejföllel, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.
2. Lépés
A tésztát jól összedolgozzuk. Becsomagoljuk, majd hűtőbe tesszük 3-4 órát (ezen a ponton fagyasztható is).
3. Lépés
Ha tészta kipihente magát, liszttel megszórt nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, majd egy centiméteresre kinyújtjuk. Rácsozzuk be a tetejét. Megszórhatjuk akár durva szemű sóval, szezámmaggal, sajttal.
4. Lépés
Szaggatjuk tetszőleges méretekben. Sütőpapírra bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd szép aranyszínűre sütjük 180-200 fokon.
Értékelések
(3.9 / 5)
8 személy értékelt
16 138 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
712 kcal -
Zsír
43.2g -
Szénhidrát
68.9g -
Fehérje
12.2g -
Koleszterin
127mg -
Cukor
2.6g