Bellini szelet
2014-10-10- Típus: Túrós sütemény receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Az eredeti recept pezsgővel készül, de én nem tartok pezsgőt itthon, viszont egy kis változtatás nem ártott meg neki. Így is nagyon finom lett.
Ezeket szerezd be:
- A piskótához:
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1,5 teáskanál sütőpor
- A túrótöltelékhez:
- 3,5 őszibarack befőtt
- 1/2 kg félzsíros tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 3,5 dkg instant zselatin
- A zseléhez:
- 3,5 darab őszibarack
- 2 dl őszibaracklé-szirup
- 1 dl víz
- 2 evőkanál zselatinpor
- 2 evőkanál cukor
- Díszítéshez:
- dr. Oetker dekor ostyavirág
1. Lépés
A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral meg a cukorral, és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük, és kemény habbá verjük.
2. Lépés
Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük. A zseléhez a barackot botmixerrel pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük, és felfőzzük 3 perc alatt.
3. Lépés
Jól lehűtjük, és az őszibaracklé-sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük, és azt elkenjük a tetején. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 078 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
708 kcal -
Zsír
21.2g -
Szénhidrát
78.9g -
Fehérje
52.8g -
Koleszterin
145mg -
Cukor
51.8g