Bellini szelet

2014-10-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Az eredeti recept pezsgővel készül, de én nem tartok pezsgőt itthon, viszont egy kis változtatás nem ártott meg neki. Így is nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • A piskótához:
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • A túrótöltelékhez:
  • 3,5 őszibarack befőtt
  • 1/2 kg félzsíros tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3,5 dkg instant zselatin
  • A zseléhez:
  • 3,5 darab őszibarack
  • 2 dl őszibaracklé-szirup
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 2 evőkanál cukor
  • Díszítéshez:
  • dr. Oetker dekor ostyavirág

1. Lépés

A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral meg a cukorral, és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük, és kemény habbá verjük.

2. Lépés

Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük. A zseléhez a barackot botmixerrel pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük, és felfőzzük 3 perc alatt.

3. Lépés

Jól lehűtjük, és az őszibaracklé-sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük, és azt elkenjük a tetején. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.

 

Mindig friss, és házi alapanyagból jót, és szépet alkotni nap, mint nap.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 078 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csokis szelet

  • Hamis túrós

  • Túrós-meggyes kocka

  • Túrós sütemény rumos mazsolával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    708 kcal
  • Zsír

    21.2g
  • Szénhidrát

    78.9g
  • Fehérje

    52.8g
  • Koleszterin

    145mg
  • Cukor

    51.8g