Baconös-kolbászos lecsó tésztával
2015-11-04- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Bár sokféle lecsót feltettem már, ilyen még nem volt.
Ezeket szerezd be:
- 75 dkg lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 25 dkg paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- olaj
- 10 dkg parasztkolbász
- 20 dkg tészta (penne)
- só (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a bacont kockára vágom.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben kevés olajon a bacont és a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, a fokhagymát, majd a paradicsomot.
3. lépés
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.
4. lépés
Amikor a tészta és a lecsó is megfőtt, tálalok. A tányérra szedek tésztát, rá lecsót.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 361 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
478 kcal -
Zsír
23,9 g -
Koleszterin
85 mg -
Szénhidrát
44,7 g -
Cukor
8,2 g -
Fehérje
22,9 g