Almás szelet
2013-12-27- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Boleró italporral bármilyen ízű sütemény elkészíthető.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 4 egész tojás
- 20 deka cukor
- 1 deci tej
- 1 deci étolaj
- 20 deka liszt
- 1 csg sütőpor
- A krém hozzávalói:
- fél liter tejföl
- 2 kanál cukor
- A tetejére:
- 2 csg almás italpor (Bolero)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 deci víz
- 15 deka porcukor
1. lépés
A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, ezzel is még habosítom. Hozzáadom a tejet is és a sütőporos lisztet .Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm. A tepsi mérete 24X22cm-es.
2. lépés
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfőlt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat.
3. lépés
Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom.
Hűtőbe teszem, dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Értékelések
(3.8 / 5)
5 személy értékelt
3 494 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
714 kcal -
Zsir
22.9g -
Szénhidrát
122.3g -
Fehérje
8.2g -
Koleszterin
123mg -
Cukor
94.9g