Almás szelet

2013-12-27
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Boleró italporral bármilyen ízű sütemény elkészíthető.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 csg sütőpor
  • A krém hozzávalói:
  • fél liter tejföl
  • 2 kanál cukor
  • A tetejére:
  • 2 csg almás italpor (Bolero)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor

1. lépés

A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, ezzel is még habosítom. Hozzáadom a tejet is és a sütőporos lisztet .Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm. A tepsi mérete 24X22cm-es.

2. lépés

Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfőlt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat.

3. lépés

Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom.
Hűtőbe teszem, dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    714 kcal
  • Zsir

    22.9g
  • Szénhidrát

    122.3g
  • Fehérje

    8.2g
  • Koleszterin

    123mg
  • Cukor

    94.9g