Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal
2017-03-01- Típus: Babgulyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Sertéslapocka
- 10 dkg Parasztkolbász (füstölt)
- 100 g Csemegeszalonna
- 1 ek Sertészsír
- 40 dkg Bab (fehérbab paradicsomos mártásban)
- 40 dkg Lencse
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 közepes db Sárgarépa
- 1 közepes db Fehérrépa
- 1 kis db Zellergumó
- 1 db Zellerlevél
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 1 közepes db Krumpli
- 1 ek Gulyáskrém
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 tk Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
- 1 dl Vörösbor
- 1 ek Liszt
- 1 dl Tejföl
1. lépés
A hagymákat aprítom, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket darabolom, a hagymákat aprítom.
2. lépés
A sertészsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymákat, lepirítom, majd a húst is hozzáadom. Fehéredésig együtt dinsztelem.
3. lépés
Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem.
4. lépés
Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, s a vörösbort.
5. lépés
Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 245 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1123,8 kcal -
Zsír
48,3 g -
Koleszterin
95,1 mg -
Szénhidrát
111,3 g -
Cukor
14,9 g -
Fehérje
55,8 g