Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

2017-03-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Sertéslapocka
  • 10 dkg Parasztkolbász (füstölt)
  • 100 g Csemegeszalonna
  • 1 ek Sertészsír
  • 40 dkg Bab (fehérbab paradicsomos mártásban)
  • 40 dkg Lencse
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 1 közepes db Fehérrépa
  • 1 kis db Zellergumó
  • 1 db Zellerlevél
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Krumpli
  • 1 ek Gulyáskrém
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 tk Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 ek Liszt
  • 1 dl Tejföl

1. lépés

A hagymákat aprítom, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket darabolom, a hagymákat aprítom.

2. lépés

A sertészsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymákat, lepirítom, majd a húst is hozzáadom. Fehéredésig együtt dinsztelem.

3. lépés

Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem.

4. lépés

Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, s a vörösbort.

5. lépés

Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

  • Vörösboros babgulyás gazdagon

  • Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

  • Vörösboros babgulyás sertéshússal

  • Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1123,8 kcal
  • Zsír

    48,3 g
  • Koleszterin

    95,1 mg
  • Szénhidrát

    111,3 g
  • Cukor

    14,9 g
  • Fehérje

    55,8 g