Uborkakrémleves recept
2013-05-25- Típus: Karcsúsító ételek, Krémlevesek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Uborkakrémlevest egy étteremben ettem először. Már akkor megfogadtam, hogy egyszer én is készítek ilyet. Így készítettem el:
Ezeket szerezd be:
- 1 db közepes Kígyóuborka
- 75 dkg Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 2 dl Tejszín
- 4 dl Tej
- 1 liter Víz
- 1 kiskanál Kapor
- Bors
- Só
1. lépés
Az uborkát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A krumplit is meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk és sós-borsos vízben fedő nélkül durván 30 perc alatt puhára főzzük.
2. lépés
Ha megfőtt a burgonya, akkor a főzőlevét félretesszük, míg a krumplit összetörjük, összenyomkodjuk. A kész burgonyapürét visszatesszük a fazékba, egy kis főzőlevet öntünk hozzá, beletesszük a felvágott uborkát, hagymát és hozzáöntjük a tejet, végül pedig a tejszínt. Az egészet jól összekeverjük.
3. lépés
A keverés után szép lassú tűzön 10-15 percig főzzük, igény szerint sózzuk. Ha elkészültünk, akkor a tálalásnál kaporral megszórjuk. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 353 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
245 kcal -
Összes Zsír
4,5 g -
Koleszterin
16 mg -
Szénhidrát
43,9 g -
Cukor
8,6 g -
Fehérje
8,3 g