Uborkakrémleves recept

2013-05-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Uborkakrémlevest egy étteremben ettem először. Már akkor megfogadtam, hogy egyszer én is készítek ilyet. Így készítettem el:

Ezeket szerezd be:

  • 1 db közepes Kígyóuborka
  • 75 dkg Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 dl Tejszín
  • 4 dl Tej
  • 1 liter Víz
  • 1 kiskanál Kapor
  • Bors

1. lépés

Az uborkát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A krumplit is meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk és sós-borsos vízben fedő nélkül durván 30 perc alatt puhára főzzük.

2. lépés

Ha megfőtt a burgonya, akkor a főzőlevét félretesszük, míg a krumplit összetörjük, összenyomkodjuk. A kész burgonyapürét visszatesszük a fazékba, egy kis főzőlevet öntünk hozzá, beletesszük a felvágott uborkát, hagymát és hozzáöntjük a tejet, végül pedig a tejszínt. Az egészet jól összekeverjük.

3. lépés

A keverés után szép lassú tűzön 10-15 percig főzzük, igény szerint sózzuk. Ha elkészültünk, akkor a tálalásnál kaporral megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 201 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    245 kcal
  • Összes Zsír

    4,5 g
  • Koleszterin

    16 mg
  • Szénhidrát

    43,9 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    8,3 g